به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، 'ذوالکیفلی محمد هاشم' مدیر ارشد سازمان انرژی اتمی مالزی روز جمعه گفت که 99 نفر از کارمندان بخش تحقیق این سازمان در تهیه این دایره المعارف 250 صفحه ای که بیش از 95 درصد از روند تهیه آن تکمیل شده است، همکاری دارند.
'محمد لبای جوری' دبیر کل سازمان انرژی اتمی مالزی نیز در خصوص انتشار این دایره المعارف گفت که همسو با هدف ملی برای توسعه یک جامعه باسواد، مردم باید تاکید بیشتری بر علم داشته باشند تا دولت به اهداف چشم انداز خود تا سال 2020 دست یابد.
براساس گزارش خبرگزاری رسمی مالزی (برناما)، در این دایره المعارف که قرار است تا پایان امسال منتشر شود، اطلاعات مختلفی به ویژه در مورد نحوه کار محققان بخش انرژی هسته ای مالزی قرار دارد و انتقال آن به مردم از اهداف اصلی ایجاد این اثر معرفی شده است.
در همایش سه روزه ای که به همت سازمان انرژی اتمی مالزی برگزار و روز جمعه پایان یافت، هدف از انتشار این دایره المعارف کمک به افزایش سطح دانش مالزیایی ها نسبت به محتوای علمی و انرژی هسته ای ذکر شد.
اگرچه ارتباط مستقیم انتشار این دایره المعارف با توسعه انرژی هسته ای در مالزی ذکر نشده است، اما وجود برخی مخالفت ها از سوی افکار عمومی این کشور در خصوص راه اندازی نیروگاه های هسته ای را می توان دلیلی برای انتشار این اثر عنوان کرد.
مالزی با توجه به این قبیل مخالفت ها، تاکنون نتوانسته است صنعت انرژی هسته ای خود که تضمینی برای توسعه پیشرفت صنعتی این کشور در آینده محسوب می شود را به صورت جدی آغاز کند.
سازمان بین المللی انرژی با معرفی مالزی به عنوان سومین کشور مصرف کننده انرژی در حوزه جنوب شرق آسیا، رشد سالیانه یک ممیز دو دهم درصدی جمعیت و چهار درصدی تولید ناخالص داخلی را باعث افزایش تقاضای انرژی در این کشور حوزه جنوب شرقی آسیا دانسته است.
مالزی بر اساس طرح های اولیه قرار بود تا سال 2021 یا 2022 نخستین نیروگاه هسته ای خود را به بهره برداری برساند.